Speerpunten en eerste kandidaten voorgesteld!

20 Juni 2012

Speerpunten en eerste kandidaten voorgesteld!

'Wij zijn geen luchtfietsers die onhaalbare voorstellen doen noch gefrustreerden die alleen maar uithalen naar wat fout loopt', aldus voorzitter Thierry Serrien. ' We zijn trots op deze sterke ploeg en kijken met vertrouwen naar de toekomst. De volledige lijst wordt later voorgesteld.'Groen willebroek wil op een positieve, constructieve manier aan politiek doen.

Daarom presenteren we mensen die opbouwend meewerken aan de samenleving en speerpunten die werken voor alle Willebroekenaars.

 

 

Onze speerpunten

Eerst en vooral wil Groen dat verstandig en duurzaam met de beschikbare ruimte wordt omgesprongen. De site van De Naeyer staat daar symbool voor: 'Voor ons moet die het Willebroek van de toekomst op de kaart zetten. Wonen, werken en ontspannen moeten er hand in hand gaan. ' Woongelegenheid moet gepaard gaan met KMO-ruimte, die zuurstof aan de Willebroekse ondernemer moet bieden. Gemeenschapsvoorzieningen zoals een jeugdhuis en een polyvalente zaal moeten perfect inpasbaar zijn.

Daarnaast moet Willebroek als handelscentrum versterkt worden. 'Een aangenaam ingericht centrum, met rustpunten en het nodige groen zorgen vanzelfsprekend al voor een aangename beleving.' Het gemeentebestuur moet onderzoeken in hoeverre een vestigingspremie een oplossing kan zijn voor de vele leegstand van winkelpanden.. Het centrum moet vlot bereikbaar zijn met fiets en openbaar vervoer. Vanzelfsprekend is een doordacht parkeerbeleid noodzakelijk. De dorpscentra van Blaasveld, Tisselt, Heindonk en Klein-Willebroek moeten trouwens ook zo worden ingericht dat er ademruimte is. Lokale landbouwmarkten en volkstuinen kunnen bijdragen tot nabij kopen en samenleven.

Betaalbaar wonen moet hand in hand gaan met kwalitatief wonen. Jonge Willebroekenaars moeten in hun eigen gemeente woongelegenheid vinden. Onze gemeente moet bekijken of we het derde betalersysteem  kunnen toepassen voor mensen die niet de financiële middelen hebben om hun woning energiezuiniger te maken. Daarnaast moet er voldoende groen en ontspanningsruimte in de straten en wijken aanwezig te zijn.

 

Onze eerste kandidaten

Stefaan Van Aken ? lijsttrekker

Sinds Stefaan (49) in 2009 als gemeenteraadslid inkwam, presenteerde hij zich als constructief oppositielid. Meewerken aan oplossingen staat bij hem voorop. Daarbij heeft hij extra aandacht voor ruimtelijke ordening (De Hulst) en mobiliteit (verkaveling Bezelaeren), maar hield hij eveneens de problematiek van jeugdhuis Perron 4 op de agenda. Stefaan komt dankzij zijn onthaalvaderschap met veel jonge gezinnen in aanraking en weet dan ook dat levenskwaliteit in het openbare domein mee voorop staat bij deze gemeenteraadsverkiezingen.

Siska Briffa ? 2de plaats

Deze jonge onderwijzeres (28) uit Tisselt is een nieuwkomer, zowel in de gemeente als op de lijst van Groen. Siska geeft les in Brussel en komt zo elke dag met het multiculturele, maar ook met grootstedelijke problematieken, in aanraking. Aangezien Willebroek ook met de uitdagingen van het samenleven wordt geconfronteerd, is zij sowieso een aanwinst.

Thierry Serrien ? 3de plaats

De voorzitter van Groen in Willebroek is al jaren een geëngageerde groene. Thierry (39) is leraar Nederlands in Boom en werkte daarvoor als jeugdconsulent voor de gemeente. Hij was jarenlang een van de drijvende krachten achter jeugdhuis Perron 4 en zorgde mee voor de overleving ervan.

Tatienne Smet ? lijstduwer

Gekend als zelfstandige is Tatienne (42) altijd al groengezind geweest; bekommerd om het milieu en sociaal-bewogen. Ze is vrijwilligster bij Open School waar ze Nederlands aanleert aan anderstaligen en ze zet zich jaarlijks in voor de acties van 11-11-11. In haar winkel let Tatienne erop dat de producten die ze verkoopt 'Fairtrade' zijn en probeert ze haar klanten van het ecologische gedachtegoed bewust te maken.

De jonge ploeg: Lynn Van Aken, Jessica Moens en Wesley Verheyden

Lynn Van Aken (23) is opvoedster en is kandidaat voor Jong Groen: 'Ik vind het belangrijk in een bruisende gemeente te leven; waar mensen elkaar op een ongedwongen manier kunnen ontmoeten; waar er genoeg ruimte is voor ontspanning.'

Jessica Moens (23)  is studente en ook een Jong Groen-kandidaat. 'Ik wil eraan meewerken om iedereen een menswaardig  en kwaliteitsvol leven te geven, om discriminatie op eender welke manier uit de wereld te  helpen.'

Wesley Verheyden (26) is leerkracht en gaat resoluut voor het betaalbaar wonen: 'Jonge mensen moeten in Willebroek hun eigen stek kunnen vinden, én dat moet betaalbaar en energiezuinig kunnen.'