Extra sensibilisatie fietsveiligheid

29 Januari 2019

Extra sensibilisatie fietsveiligheid

Met Groen-EOS zetten we vol in op een fietsvriendelijke gemeente. Maar een fietsvriendelijke gemeente, dat is ook een fietsveilige gemeente en daar moeten we samen aan werken.

De politiezone Mechelen-Willebroek heeft onlangs bij een controle-actie 29 fietsers betrapt die zonder verlichting reden. Het is een te veel gehoorde klacht van weggebruikers: fietsers die niet zichtbaar zijn als het donker is.

We roepen ouders dan ook op de fietsverlichting van hun kroost regelmatig te controleren en er samen voor te zorgen dat iedereen zichtbaar is. We weten wel dat tieners al eens denken 'dat is zo erg niet', daarom dat we er op moeten toekijken. Het zou zonde zijn de gevolgen van een ongeluk te moeten dragen omwille van het feit dat de fietser niet gezien werd. Een fluo hesje of fluo-element in de kledij of op de fiets is ook meer dan aanbevelenswaardig. Iedereen kan dat zien. 

We vroegen met Groen-EOS op de gemeenteraad dat onze gemeente ook via de website en de Facebookpagina oproept tot een goede zichtbaarheid voor de fietsers. Want wij houden van fietsen, maar dan zonder ongelukken. Ook in het duister. We zijn dan ook tevreden met het antwoord van schepen voor mobiliteit  Luc Spiessens (N-VA), die stelde dat de gemeente via de website en de facebookpagina de zichtbaarheidsactie voor fetsers ‘Zie me shinen’ extra in de kijker zou plaatsen.